Csillám Tetoválás

Csillám tetoválásA legújabb alkalmi őrület a rendkívül látványos csillám tetoválás, amellyel egy manikűrszalonban találkoztam. A körmös alkarján azonnal megakadt a szemem, hiszen a lilán-rózsaszínen csillogó nonfiguratív motívumot nem lehetett nem észrevenni. Így elhatároztam, hogy én is csináltatok egyet.

Ugye emlékszünk még a régi, vizes szivaccsal felvihető matrica-tetoválásokra, amely aztán két nap elteltével héjszerűen hámlott le a bőrfelületről? Ha nem akarunk egy életre szóló motívumot, akkor választhatjuk a hennát is, amiért a henna-festők képesek kisebb vagyont is elkérni. Ezzel szemben a csillám tetoválás a motívum nagyságától függően kb.1000-4000Ft.

A szalonban előre szóltam, hogy a bőröm rendkívül érzéken, mindentől kipirosodik, viszket, és szeretném a véleményét kikérni, mielőtt megint pórul járok. Megnyugtatott, hogy teljesen bőrbarát anyaggal dolgozik, és a csillámportól sem lehet kiütésem.

Választottam egy mintát, majd a színeket. A motívumok között a hatalmas nonfiguratív deréktetoválástól a rénszarvason keresztül az apró szívig minden megtalálható. Végül három különböző méretű csillagra esett a választásom. Ezután színt választhattam: maximum három fajta csillámport lehetett az adott nagyságú motívumra felhelyezni.

A csuklóm fölé kértem a mintát, és a manikűrös matricaként felhelyezte a téglalap alakú sablont, amely a figura helyét szabadon hagyja. Ezután egy körömlakkhoz hasonlító üvegcséből ecsettel felkente a ragasztót, majd amikor az anyag kifehéredett, és kissé megszilárdult, egy nagyobb ecsetet a csillámporba mártva szivárványszínűre festette a csillagokat. Nagyon mutatós volt a színátmenet, mivel nem látszottak a határok.

A tetoválás tartóssága a testfelülettől, a bőr zsírosságától, és a kezeléstől függ. A motívum elvileg 7-14 napig sértetlenül fennmarad, ha betartom az utasításokat. A tetoválást elvileg nem szabad áztatni: egy egyszerű zuhanyzás illetve a tusfürdő nem árt neki. Dörzsölni sem célszerű, illetve az adott felületre nem szabad testápolót vagy egyéb zsiradékot felvinni. Száraz bőrön a tetoválás hosszabban tart, és nem érdemes egyes területekre – pl. nyak, hajlatok – felvinni, hiszen a bőrfelület ráncolódása miatt hamar lekopik.

Rendkívül tetszett az elkészült már-már műalkotásnak is beillő csillám tetoválás. Ami a legnagyobb meglepetést jelentette számomra az volt, hogy egyáltalán semmiféle bőrirritációt nem tapasztaltam.